Tuto dobře v lednici odleženou omáčku servírujeme nejlépe k pečeným smaženým nebo grilovaným rybám, případně k různým smaženým nebo grilovaným mořským potvorám.
1 náročnost
10 minut
+ doba odležení
Kreolská omáčka
Rozpis na 2 porce:
0,25 l rajčatového protlaku
2 lžíce citronové šťávy
1/2 lžíce strouhaného celeru
1 lžička oleje (rostlinný nebo olivový)
3-4 ks olivy rozkrájenné na tenká kolečka
1 ks cibule nakrájené nadrobno
špetka chilli koření
mletý černý pepř
sůl
vhodná sklenice s uzávěrem
Příprava
Všechny ingredience spolu smícháme
omáčku nalijeme do vhodné sklenice, povrch zalijeme olejem
Necháme v lednici několik dní stát, pak podáváme k různě upraveným rybám či darům moře.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!