Rybářský rozcestník

Kreolská omáčka

Tuto dobře v lednici odleženou omáčku servírujeme nejlépe k pečeným smaženým nebo grilovaným rybám, případně k různým smaženým nebo grilovaným mořským potvorám.

1 náročnost
10 minut
+ doba odležení  
Kreolská omáčka
  • Rozpis na 2 porce:
  • 0,25 l rajčatového protlaku
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžíce strouhaného celeru
  • 1 lžička oleje (rostlinný nebo olivový)
  • 3-4 ks olivy rozkrájenné na tenká kolečka
  • 1 ks cibule nakrájené nadrobno
  • špetka chilli koření
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • vhodná sklenice s uzávěrem
  • Příprava

    1. Všechny ingredience spolu smícháme
    2. omáčku nalijeme do vhodné sklenice, povrch zalijeme olejem
    3. Necháme v lednici několik dní stát, pak podáváme k různě upraveným rybám či darům moře.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Pozvánka na závod Neratovický sumec 2022

    Místní organizace Neratovice zved na rybářský závod „Neratovický sumec 2022“, který se koná 23. – 25. 9. 2022 na revíru Labe 16M – Mlékojedy pískovna….