Rybářský rozcestník

Studená hořčicová omáčka k rybám

Zajímavé kombinace chutí spojené v jedno, pak vznikne úžasná studená omáčka, které skvěle doplní různě upravené ryby servírované za studena.

2 náročnost
15 minut
  • Rozpis na 2 porce:
  • 0,1 l rostlinného oleje
  • 1 ks uvařený vaječný žloutek
  • 1 ks syrový vaječný žloutek
  • 2 lžíce bílého přírodního vína
  • 1 lžička jemně usekané pažitky
  • 1 lžička jemné hořčice
  • 1/2 lžičky sekaných kaparů
  • 1/2 lžičky sardelové pasty
  • mletý černý pepř
  • ocet
  • cukr
  • sůl
  • Příprava

    1. Uvařený žloutek oddělený od bílku protřeme přes sítko, hladce jej utřeme se syrovým žloutkem
    2. Přidáme po kapkách olej, mícháme, pak přidáme postupně ostatní suroviny, omáčku vymíchme pěkně do hladka
    3. Hotovou omáčku servírujeme k různě upraveným rybám servírovaným za studena.

    Nejčtenější články

    Háček v prstě, či jiné části těla, jak ho dostat ven?

    Není větší nepříjemnosti u vody při chytání ryb, než když si rybář zarazí háček hluboko do prstu, či dokonce do jiné části těla. Pak je každá rada drahá, co v tu chvíli dělat. Zabalit nádobíčko a vyrazit ihned na pohotovost, nebo se pokusit háček si sám vytáhnout hned u vody? Ano, někdy si můžeme pomoci sami.

    Výroba zakrmovacího praku z petláhve

    Zakrmovací prak se používá především na dopravení koulí připravených z lepivé zakrmovací směsi na lovné místo. Je to šikovná pomůcka především pro kapráře. Dá se koupit, ovšem jeho cena je, ve většině rybářských obchodů, poměrně vysoká. Přitom se dá vyrobit téměř bez nákladů, jen z toho, co najdete doma.

    Jak nastražit tvrdé pelety na háček, které nemají dírku?

    Chytání na peletky je především u krátkodobého lovu ryb často úspěšnější, než na kuličky boilies, proto patří mezi oblíbené nástrahy. Ovšem jak je nastražit, když jsou moc tvrdé a nemají dírku, aby se mohly navázat na přívěs pod háček stejně, jako boilie koule?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím