Rybářský rozcestník

Studená hořčicová omáčka k rybám

Zajímavé kombinace chutí spojené v jedno, pak vznikne úžasná studená omáčka, které skvěle doplní různě upravené ryby servírované za studena.

2 náročnost
15 minut
  • Rozpis na 2 porce:
  • 0,1 l rostlinného oleje
  • 1 ks uvařený vaječný žloutek
  • 1 ks syrový vaječný žloutek
  • 2 lžíce bílého přírodního vína
  • 1 lžička jemně usekané pažitky
  • 1 lžička jemné hořčice
  • 1/2 lžičky sekaných kaparů
  • 1/2 lžičky sardelové pasty
  • mletý černý pepř
  • ocet
  • cukr
  • sůl
  • Příprava

    1. Uvařený žloutek oddělený od bílku protřeme přes sítko, hladce jej utřeme se syrovým žloutkem
    2. Přidáme po kapkách olej, mícháme, pak přidáme postupně ostatní suroviny, omáčku vymíchme pěkně do hladka
    3. Hotovou omáčku servírujeme k různě upraveným rybám servírovaným za studena.

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….