Rybářský rozcestník

Halový územní přebor mládeže v rybolovné technice

Český rybářský svaz z. s., Západočeský územní svaz, odbor rybolovné techniky a místní organizace Kdyně pořádají Halový územní přebor mládeže v rybolovné technice… Kde: Sportovní hala ZŠ Komenského Kdyně, Kdy: 6. března 2022…

Závodí se dle platného mezinárodního řádu CIPS.

Kategorie:

  • mladší žáci 2010 a mladší
  • mladší žáci 2010 a mladší
  • starší žáci 2007 – 2009
  • starší žákyně 2007 – 2009
  • junioři +juniorky 2004 – 2006
  • družstva – čtyřčlenná

Ceny:                                První tři družstva získají pohár, první tři závodníci v kategoriích obdrží medaili, každý z účastníků obdrží malou rybářskou cenu. Vítězné družstvo z předcházejícího přeboru přiveze putovní pohár.

Organizační pokyny:      Ve sportovní hale jsou povinné přezůvky pro všechny účastníky!

Parkování na parkovišti ZŠ nebo v přilehlé Starokdyňské ulici. Přihlášky se jmény závodníků, rokem narození a rozdělením družstev zasílejte do 28. 2. 2022 na e-mail: [email protected] nebo na tel. 606 531 782.

Více zde: https://www.crsplzen.cz/inpage/halovy-uzemni-prebor-mladeze-v-rybolovne-technice-623/

Nejčtenější články

Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

Ryby v české kuchyni – 1. díl

Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.

Ryba v české kuchyni – 3. díl

Jak bylo uvedeno v minulých dílech, ryby se ve středověku objevovaly na stolech především šlechty, měšťanů a bohatších sedláků, ovšem postupem času si je mohl dopřát i chudý lid. Zakoupit se daly třeba na trzích, kde tehdy fungoval také barterový systém (směnný obchod), takže chudší vrstvy obyvatel mohly zakoupit nebo častěji směnit ryby od říčních rybářů, kteří je na trh dodávali. Rybáři občas ryby směnili za jiné zboží, za maso od řezníků, zeleninu, ale také košíky, či jiné potřeby do domácnosti, ale i pro práci.