Rybářský rozcestník

Chytání na hladině, na těžko, pomocí přídavného plováku

Chytat na hladině lze i odspodu, s montáží na položenou a Pop Up kuličkami boilies. Aby plovoucí nástraha dobře stoupala k hladině, můžeme si pomoci přidáním plováku, ten zajistí, že celá sestava půjde ochotně a rychle právě tam, kde ji potřebujeme mít, v tomto případě se bude houpat na hladině.

Chytání na hladině, na těžko, pomocí přídavného plováku
  1. menší Pop Up kulička nastražená na hladině na přívěsu s vhodným háčkem
  2. plovák, který zajistí rychlé vyplavání a udržení nástrahy na hladině, může být navázaný jako průběžný, se stoperem, nebo také napevno, s obratlíkem proti zamotání
  3. olovo s průběžným klipem

Stručný popis navázání montáže:

Na kmenový vlasec navlékneme očko s karabinkou nebo průběžný klips, pak stoper, tedy větší umělohmotnou nebo gumovou kuličky či váleček, kmenový vlasec ukončíme obratlíkem s karabinkou. Na karabinku pak navlékneme očko montáže s pomocným plovákem a Pop Up nástrahou a háčkem. Plovák navazujeme buď průběžně, se stoperem, který vymezí maximální vzdálenost mezi plovákem a nástrahou, nebo plovák uvážeme napevno, pak se hodí obratlík, který zajistí, aby se návazec moc nekroutil.

Nejčtenější články

Rozdíly mezi cejnem velkým a cejnkem malým

Zkušený rybář snadno pozná cejna velkého od cejnka malého. Ovšem rybář začátečník, hlavně u mladých jedinců, přeci jen může mít problém tyto příbuzné, z čeledi kaprovitých, rozeznat.

Chytání kaprů, ale i dalších kaprovitých ryb, s návazci s feederovou gumou

Feederová guma je speciální pomůcka určená především pro feederové montáže i když gumu s oblibou používají také plavačkáři, ovšem ti využívají tzv. amortizerovou gumu. Feederová guma se navazuje jako mezičlánek mezi kmenový návazec a koncovou montáž. A proč? Feederová guma dokáže dokonale absorbovat útoky ryb při jejich zdolávání a proto je to skvělá pomůcka při lovu s návazci uvázanými z jemných vlasců či monofilů.

Jak správně udělat rybu na grilu

Ryby jsou skvělé pro pečení na drátěném stojanu. Jejich delikátní maso nevyžaduje dlouhé grilování a pečené při správné teplotě se v ústech krásně rozpadají. Podívejte se, jak dobře připravit rybu na grilu. Pro grilování se nejlépe hodí losos, pstruh, halibut, candát, makrela a okouna. Ryby na grilování musí být čerstvé, nikdy nepečené a zmrazené. Vyčistěte ryby od vnitřností a šupin, opláchněte je a důkladně osušte papírovou utěrkou.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím