Rybářský rozcestník
0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

návazec

Jde o vlasec s háčkem, případně další součásti, jako obratlíky, karabinky, stopery … návazce připevňujeme ke kmenové šňůře. Návazec by měl být slabší, než kmenový silon či šňůra, pokud rybář uvázne, utrhne pouze návazec a kmenová šňůra mu zůstane celá, takže ztráta vypočítaná v penězích je pak menší, než kdyby rybář přišel i o část kmenového vlasce. U lovu dravců je to jinak, tam musí být návazec například z pleteného lanka, které zajistí, že dravec nepřekousne tento návazec. Pak případné utržení při uváznutí by měl zajistit spoj mezi kmenovým vlascem a návazcem, tedy většinou karabinka nebo obratlík.

Nejčtenější články

Na candáty s PVA

Při chytání candátů si můžeme podobně pomoci zvýšit šance na záběr, jako například při chytání kaprů, jen stačí kromě nástrahy lovné místo zakrmit kousky rybího masa. K tomu nám poslouží například PVA punčocha.

Chytání sumců na malých vodách na položenou

Sumce najdeme skoro všude, tedy nejen na velkých údolních nádržích, pískovnách a řekách, ale také v menších potocích a říčkách. Na malé vodě je však třeba přizpůsobit rybářské nádobíčko podmínkám i velikosti ryb. Ale nenechte se zmást. I v malé louži lze chytnout poměrně velkou rybu.

Lov kaprovitých ryb ve studené vodě

Někdo doma nevydrží, ani když je chladno a voda ledová. Právě v pozdních podzimních a zimních měsících je třeba použít nástrahu při chytání kaprovitých ryb, která je ve studené vodě rychleji rozpustná a tak ve vodě tvoří stopu, která by mohla prásknout do nosu v tu dobu líným rybám, které rozhodně v zimě nepřekypují aktivitou. Stejně vhodné je ve zvýšené míře používat různé obalovací pasty a dipy, které nám pomohou zvýšit atraktivnost nástrahy. Ovšem jen dobrá nástraha nám úspěšný lov v zimním období bohužel nezajistí.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím