Rybářský rozcestník

Aromatické komponenty z pečiva

Barevné kousky pečiva mají za cíl v zakrmovacích směsích udržet ryby na lovném místě. Některé komponenty z pečiva jsou vzlínavé, vhodné na chytání ve vodním sloupci, jiné naopak drží pěkně u dna.

Aromatické komponenty z pečiva - žlutá varianta od Mivardi
Aromatické

Míchání krmení

Stejně jako je důležitý výběr krmení a dalších zakrmovacích komponentů, je neméně důležitý i způsob jejich zamíchání. Nesprávným zamícháním lze výrazně snížit účinnost použité směsi. Zde platí obecně, že krmení do proudících vod musí být těžké a lepivé, do vod stojatých méně lepivé. Například při lovu ve stojatých vodách s vrstvou řídkého bahna na dně, namíchané krmení musí být lehké a rozpadat se při dopadu na hladinu, případně při klesání vodním sloupcem.

Doporučený způsob míchaní: Suché krmení nasypeme do kýblu (čím větší kýbl, tím se lépe míchá), důkladně promícháme jednotlivé složky a za stálého míchání postupně přidáváme vodu, až dosáhneme požadované konzistence. Počkáme několik minut, až krmení nasaje část vody a opět postupným přidáváním vody přivlhčujeme. Následně ještě krmení přesejme přes vhodné síto – tímto se dosáhne důkladného promíchání a odstranění případných hrudek.

Aromatické komponenty z pečiva – červená varianta od Mivardi

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.