Rybářský rozcestník

Aromatické komponenty z pečiva

Barevné kousky pečiva mají za cíl v zakrmovacích směsích udržet ryby na lovném místě. Některé komponenty z pečiva jsou vzlínavé, vhodné na chytání ve vodním sloupci, jiné naopak drží pěkně u dna.

Aromatické komponenty z pečiva - žlutá varianta od Mivardi
Aromatické

Míchání krmení

Stejně jako je důležitý výběr krmení a dalších zakrmovacích komponentů, je neméně důležitý i způsob jejich zamíchání. Nesprávným zamícháním lze výrazně snížit účinnost použité směsi. Zde platí obecně, že krmení do proudících vod musí být těžké a lepivé, do vod stojatých méně lepivé. Například při lovu ve stojatých vodách s vrstvou řídkého bahna na dně, namíchané krmení musí být lehké a rozpadat se při dopadu na hladinu, případně při klesání vodním sloupcem.

Doporučený způsob míchaní: Suché krmení nasypeme do kýblu (čím větší kýbl, tím se lépe míchá), důkladně promícháme jednotlivé složky a za stálého míchání postupně přidáváme vodu, až dosáhneme požadované konzistence. Počkáme několik minut, až krmení nasaje část vody a opět postupným přidáváním vody přivlhčujeme. Následně ještě krmení přesejme přes vhodné síto – tímto se dosáhne důkladného promíchání a odstranění případných hrudek.

Aromatické komponenty z pečiva – červená varianta od Mivardi

Nejčtenější články

Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

Ryby v české kuchyni – 1. díl

Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.

Ryba v české kuchyni – 3. díl

Jak bylo uvedeno v minulých dílech, ryby se ve středověku objevovaly na stolech především šlechty, měšťanů a bohatších sedláků, ovšem postupem času si je mohl dopřát i chudý lid. Zakoupit se daly třeba na trzích, kde tehdy fungoval také barterový systém (směnný obchod), takže chudší vrstvy obyvatel mohly zakoupit nebo častěji směnit ryby od říčních rybářů, kteří je na trh dodávali. Rybáři občas ryby směnili za jiné zboží, za maso od řezníků, zeleninu, ale také košíky, či jiné potřeby do domácnosti, ale i pro práci.