Rybářský rozcestník

Aromatické komponenty z pečiva

Barevné kousky pečiva mají za cíl v zakrmovacích směsích udržet ryby na lovném místě. Některé komponenty z pečiva jsou vzlínavé, vhodné na chytání ve vodním sloupci, jiné naopak drží pěkně u dna.

Aromatické komponenty z pečiva - žlutá varianta od Mivardi
Aromatické

Míchání krmení

Stejně jako je důležitý výběr krmení a dalších zakrmovacích komponentů, je neméně důležitý i způsob jejich zamíchání. Nesprávným zamícháním lze výrazně snížit účinnost použité směsi. Zde platí obecně, že krmení do proudících vod musí být těžké a lepivé, do vod stojatých méně lepivé. Například při lovu ve stojatých vodách s vrstvou řídkého bahna na dně, namíchané krmení musí být lehké a rozpadat se při dopadu na hladinu, případně při klesání vodním sloupcem.

Doporučený způsob míchaní: Suché krmení nasypeme do kýblu (čím větší kýbl, tím se lépe míchá), důkladně promícháme jednotlivé složky a za stálého míchání postupně přidáváme vodu, až dosáhneme požadované konzistence. Počkáme několik minut, až krmení nasaje část vody a opět postupným přidáváním vody přivlhčujeme. Následně ještě krmení přesejme přes vhodné síto – tímto se dosáhne důkladného promíchání a odstranění případných hrudek.

Aromatické komponenty z pečiva – červená varianta od Mivardi

Nejčtenější články

Pozvánka na závod do Nižboru

ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!