Rybářský rozcestník

Nastražení mrtvé rybky břichem nahoru – lov štik na aktivní plavanou

Díky nastražení mrtvé rybky hlavou dolů, se jeví nástraha houpající se na splávku v proudu dravcům velmi přirozeně. Takto protáhnutý dvojháček pak dobře drží v rybce i po více náhozech!

Nastražení mrtvé rybky břichem nahoru - lov štik na aktivní plavanou.

Teprve letos jsem začal menší rybky, které vnadím hlavně na štiky, upevňovat na háček přes jejich hřbet a to hlavou dolů. Někde jsem to vyčetl jako dobrý typ na lov štik. A ono to funguje! Takto napíchnutá nástraha pod háčkem skvěle pracuje v proudné vodě, dobře se s ní nahazuje a štiky po zaseknutí mají háček pěkně v přední části tlamy. Tedy ty menší, ale i u větších lze háček poměrně dobře vytáhnout, pokud zasekáváme včas, tedy tak do 15 sekund po záběru.

Vhodné montáže:

Montáž na aktivní plavanou s mrtvou rybkou pod kačenkou – proudná voda.

Montáž na aktivní plavanou s mrtvou rybkou pod kačenkou – na stojaté vody.

Nejčtenější články

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….