Rybářský rozcestník

Marinovaný mořkský ďas v pastě tandori masala

Mořský ďas je jedna z nejškaredějších ryb na světě, jeho maso má však znamenitou chuť. Kromě páteře je úplně bez kostí a jeho konzumace je tak velmi jednoduchá. Tento indický recept je na ďasa marinovaného v pastě Tandori masala, která dodá masu barvu a zajímavé aroma.

2 náročnost
20 minut
  • 800 g mořského ďasa
  • 1/2 skleničky pasty Tandori masala
  • 0,5-1 dcl olivového leje
  • tymián
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí maso zbavíme hřbetní kosti a nakrájíme na větší kostky
    2. Tandrori pastu smícháme s olivovým olejem, pak marinádou hojně potřeme rybí maso a necháme klidně i několik hodin odležet
    3. Marinovaného ďasa mírně osolíme a zprudka opečeme na pánvi na oleji
    4. Opečené kousky na závěr zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, pečeme tak 10 minut, až bude maso z venku krásně červené a uvnitř svítivě bílé a měkké.

    Poznámka

    Více o mořském ďasu najdete v našem atlase mořských ryb: Mořský ďas (ďábel).

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….