Rybářský rozcestník

Marinovaný sumec

Maso menších sumců je chutné také naložené v marinádě spolu se zeleninou, servírované za studena.

2 náročnost
45 minut
+ doba marinování  
marinovanýmarinovanýmarinovanýmarinovaný
  • 500 g podkovy ze sumce
  • hladká mouka
  • olej
  • sůl
  • Marináda:
  • 0,7 l vody
  • 3 dl vinného octa
  • 100 g mrkve
  • 100 g petržele
  • 1 lžíce oleje
  • 10 ks kuliček celého pepře
  • 10 ks kuliček nového koření
  • 2 ks kolečka citronu
  • 1 ks větší cibule
  • 1 ks bobkový list
  • podle chuti cukr
  • sůl
  • Příprava

    1. Podkovy ze sumce osolíme, obalíme v hladké mouce, na oleji opečeme do měkka z obou stran.
    2. Opečené porce ryby rozložíme na ubrousek a necháme odsát přebytečný tuk a vychladnout.
    3. Z uvedených surovin uvaříme marinádu, kterou necháme vychladnout a po vychladnutí podle chuti dochutíme solí a cukrem.
    4. Porce ryby naskládáme do skleněné misky, proložíme zeleninou, cibulí, zalijeme studeným lákem a uložíme do lednice. Marinujeme minimálně 12 hodin.
    5. Marinovaného sumce na talíři přelijeme nálevem se zeleninou, podáváme s čerstvým pečivem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….