Rybářský rozcestník

Nová kategorie jídel v naší rybářské kuchařce – „Dehydrované (sušené) pokrmy“

Hlavně na vícedenní rybářské výpravy je potřeba, kromě jiného, přibalit si k rybářskému nádobíčku i jídlo pro nás rybáře, takové, kterému nebude vadit extrémní počasí, bude skladné, lehké…. vydrží a hlavně nezkazí se ani při nevhodném skladování. Přitom není důvod, proč si nepochutnat na dobrém obědě či večeři u vody a to i na delších výpravách bez zázemí s lednicí.

sušenátomato-instantníSlicesvepřové

Pokud vyrážíte na ryby s karavanem, či spíte v autě a součástí vaší výbavy je i funkční lednice, pak lze na výpravy vozit klasické potraviny. Ovšem co si zabalíte s sebou na cesty, pokud k vodě vyrážíte jen tak, nalehko? Pak se hodí právě potraviny, které se hned tak nezkazí. Dehydrované potraviny mají i další výhody. Jsou bez vody, tedy lehké, také více skladné, než klasické pokrmy. Nízká váha, menší balení a také trvanlivost, tak to jsou ty pravé vlastnosti pro milovníky delších výprav, ale bez zázemí s lednicí.

Proto jsme se letos rozhodli přidat do naší rybářské kuchařky i recepty, které potěší každého outdoorového milovníka, tedy i nás rybáře. I když lze sušené potraviny koupit, můžete si je usušit i doma, jak pomocí sušičky na potraviny, tak například na půdě v průvanu. Vytvořit si pak balíčky, nejlépe po porcích, nastavené například instantními těstovinami a ejhle, oběd u vody za pár minut je na světě. Stačí trochu horké vody, balíček dehydrovaného pokrmu, 2-3 minuty čekání a pak už stačí si pochutnat na skvělém jídle. Dehydrované kupované pokrmy jsou drahé, často stojí jeden balíček více, jak klasický oběd v restauraci a tak lze hodně ušetřit, pustíte-li se do sušených potravin a výrobě balíčků sami.

Usušené maso je také skvělé jako chuťovka k pivu, nebo tehdy, pokud vás bude honit mlsná. Prostě jde o takové chlapské mlsání.

Recepty na sušené pokrmy najdete zde: Dehydrované (sušené) pokrmy…  a samozřejmostí je, že budeme dále zveřejňovat další recepty na dehydrované pokrmy, a to i na celé balíčky, tedy na menu, které stačí zalít horkou vodou, chvíli počkat a pak se dobře najíst.

Recepty na sušené pokrmy:

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….