2 náročnost
40 minut
+ 24 hodin marinování
500-700 g filetů z lína
1 ks zelená paprika
1 ks červená cibule
1 ks kousek feferonky
Na těstíčko:
2 ks vaječné žloutky
1-2 lžíce mléka
hladká mouka
Na marinádu:
1 dl bílého vinného octa
3 dl vody
4 ks kuličky celého pepře
4 ks kuličky nového koření
2 ks bobkové listy
1 lžička cukru
1/2 lžičky soli
Příprava
- Osolené, okmínované porce lína protáhneme 2x až 3x v těstíčku, které připravíme ze žloutků, hladké mouky a mléka, těstíčko musí být hustší, aby na rybě drželo.
- Kousky ryby opečeme dozlatova, z obou stran, a necháme vychladnout.
- Z uvedených surovin uvaříme marinádu, necháme zchladnout.
- Kousky línů rozložíme do vhodné skleněné nádoby, proložíme proužky cibule, papriky, přidáme kousek feferonky a zalijeme marinádou.
- Uložíme do lednice a necháme 24 hodin marinovat. Podáváme s pečivem.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek