Rybářský rozcestník

Pomazánka z uzeného sumce III.

Tento recept byl původně určený na zpracování konzervovaných rybiček, ale my vyzkoušeli tuto variantu s kousky uzeného sumce. Je to také velká dobrota, jen pozor na sůl, protože uzený sumec bývá dost slaný, tak se solí opatrně.

1 náročnost
15 minut
pomazánkapomazánkapomazánka
  • 250 g vyuzené, pomleté maso ze sumce
  • 125 g povoleného másla
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce sladkého kečupu
  • 2-3 ks natvrdo vařených vajec
  • 3 ks nakládané kyselé okurky
  • 1 ks větší cibule
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Natvrdo uvařená vajíčka oloupeme a spolu s oloupanou cibulí nasekáme nadrobno, nadrobno nakrájíme také od nálevu okapané kyselé okurky.
    2. Do mísy vhodíme vyuzené, pomleté maso ze sumce, přidáme nakrájené, změklé máslo, cibuli, vejce, okurky i hořčici a vše důkladně promícháme, ideálně elektrickým metličkovým šlehačem.
    3. Pomazánku dochutíme mletým černým pepřem a solí (opatrně se solí, uzený sumec je již většinou dost slaný!), ještě jednou dobře promícháme.
    4. Nakonec hotovou pomazánku necháme v chladničce chvíli odležet.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….