Rybářský rozcestník

Italská rybí polévka ze sumce

Na základní vývar použijte kousky masa, odřezky ze sumce bez tuku, dále pak pokračujte podle návodu, uvaříte si tak moc dobrou rybí polévku, která má kořeny ve slunné Itálii.

2 náročnost
55 minut
ItalskáItalskáItalská
  • 750 g odřezků ze sumce
  • 150 g rajského protlaku
  • 1,5 l vody
  • 1 dl bílého vína
  • 6 ks rajčat
  • 4 ks stonky řapíkatého celeru
  • 4 ks stroužky česneku
  • 4 ks kuličky nového koření
  • 1 ks cibule
  • 1 ks bobkový list
  • čerstvý tymián
  • olivový olej
  • máslo
  • sůl
  • Příprava

    1. Odřezky ze sumce zalijeme vodou, přidáme bobkový list, nové koření, sůl, vaříme pod pokličkou 30 minut do měkka.
    2. Vývar slijeme, rybí maso zbavíme kostí, kůže rozebereme na kousky, odložíme stranou.
    3. Na olivovém oleji s lžičkou másla orestujeme nakrájenou cibuli s plátky česneku. Přidáme nakrájený řapíkatý celer, 3 oloupaná nakrájená rajčata, zalijeme vývarem, přidáme rajský protlak, bílé víno, tymián, vaříme 15 minut.
    4. Na závěr do polévky přidáme zbylá nakrájená rajčata, ochutíme solí, citronovou šťávou.
    5. Do talířů rozdělíme kousky rybího masa, zalijeme polévkou a podáváme.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.