Rybářský rozcestník

Vyuzené, zavařené kousky ryb

Nejprve do slané, česnekové pasty naložené části ryb, vyuzené v celku, pak rozebrané – natrhané na kousky, naložené do oleje s kořením, skleničky nakonec sterilované.

2 náročnost
360 minut
+ doba naložení a odležení  
  • 1 kg i více filet či podkov ryb
  • 1 palice česneku
  • drcený kmín
  • sůl dle potřeby
  • rostlinný (olivový) olej
  • menší zavařovací sklenice s víčky
  • Příprava

    1. Vykuchané, očištěné, větší ryby naporcované, menší můžeme nechat v celku, omyté necháme důkladně okapat.
    2. Připravené ryby naložíme do česnekové pasty připravené utřením stroužků česneku se solí. Ještě je mírně posypeme drceným kmínem, ve vhodné nádobě je necháme naložené v chladnu 24 hodin.
    3. Naložené rybí maso otřeme od česneku, pověsíme do udírny nebo položíme na rošty v udírně, udíme při teplotě 70 °C 4-5 hodin.
    4. Ryby obereme z kostí, můžeme je natrhat, natrhané kousky vyskládáme do vhodných zavařovacích skleniček, zalijeme olejem, důkladně uzavřeme.
    5. Sterilujeme těsně pod bodem varu cca 1 hodinu. Pak necháme sklenice důkladně vychladnout.
    6. Skladujeme v chladnu, po 14 dnech můžeme konzumovat.

    Doporučení

    Olej můžeme ještě vytunit! Stačí ho zahřát na 10 minut na 60 °C, vložit do něj bobkový list a několik kuliček pepře a nového koření, pak ho použít, až úplně vychladne.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….