400 g listového těsta
250 g filetů z tresky
200 g pórku
150 g hřibů
50 g sýra na strouhání
2 lžíce smetany na vaření
nasekaná petrželka
mletý kmín
máslo
pepř
sůl
Příprava
- Pórek nakrájíme na kolečka, na másle podusíme do měkka, ochutíme solí, pepřem, nakonec do podušeného pórku vmícháme 2 lžíce smetany
- Hřiby nakrájíme na plátky, podusíme na másle, ochutíme solí, mletým kmínem
- Rybí maso nakrájíme na kostky
- Z listového těsta vyválíme plát asi 1 cm silný, do kulaté formy na koláče vložíme těsto, upravíme okraje, těsto poklademe vrstvou pórku, kousky ryby, plátky hřibů, dáme péct na 20-25 minut do vyhřáté trouby na 200 °C
- Když je koláč upečený, posypeme strouhaným sýrem, ten necháme roztavit
- Hotový koláč nakrájíme na dílky, posypeme nasekanou petrželkou.
Doporučení
Podáváme k bílému vínu.