Rybářský rozcestník

Obalovací pasta a olovo

A máme tu další vychytávku pro zapálené rybáře. Olovo s dírou zaplněnou obalovací pastou, to je jedna z možností, jak vtipně zatraktivnit lovné místo. Obalovací pasta vtlačená do volného prostoru olova dokáže nalákat ryby přímo k háčku a pomalu rozpustná vydrží pracovat pro rybáře pěkně dlouho.

obalovacíobalovacíobalovacíobalovacíobalovacíolovo-pastaolovo-pastaolovo-pastaolovo-obalovacíolovo-obalovacíolovo-pasta-montážfizz

Obalovací pasta je hit již několika rybářských sezón. Dá se využít několika způsoby. Nastražit jako kulička či kapka na háček a ten tak schovat, obalit pastou boilies, pelety, ale i další nástrahy, nebo ji můžeme například obalit olovo či vmáčknout obalovací pastu do otvoru olova. Tuto možnost já rád využívám při dalekých hodech, kdy se nám tenčí možnosti, jak zakrmit a tak zatraktivnit lovné místo například při chytání na boilies koule či pelety zavěšené na přívěsu háčku.

Obalovací pasta a olovo s dírou….

Nejlepší je použít stejnou chuť a aroma stejné, jako nástrahy, co máme na háčku, ale není to podmínkou. Hlavní cíl je přilákat ryby na místo, kde nám leží háček a to umí obalovací pasty skvěle. Rozhodně stojí za to je vyzkoušet a třeba s nimi i obalit olovo nebo využít a vyplnit prostor, co některá olova nabízejí.

Příklad využití obalovací pasty….

Další rybářské tipy a vychytávky najdete v naší sekci článků zde: Rybářské vychytávky

Autor textu i fotografií: Jiří Langer

Nejčtenější články

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….