2 náročnost
15 minut
+ doba vaření brambor a vychlazení
500 g vařených brambor
250 g matjesů v oleji (nebo slanečků)
200 g nakládaných hříbků
4 ks menší sladkokyselé okurky
2 ks červené cibule
4 lžíce sladkokyselého nálevu z okurek
2 lžíce oleje z matjesů
1 lžíce nasekaného mladého kopru
pepř
sůl
Příprava
- Den předem uvařené brambory, oloupeme, nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy.
- Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, okurky a naložené hříbky bez láku.
- Nakonec přidáme proužky matjesů, ochutíme okurkovým lákem, olejem z matjesů, dochutíme solí pepřem, vše promícháme, salát necháme v lednici alespoň 1 hodinu vychladit a rozležet.
- Salát při podávání posypeme na talíři nasekaným koprem (můžeme ozdobit i kopečkem zakysané smetany) a podáváme s chlebem nebo pečivem.
Doporučení
Recept k článku: Polotovar na výrobu matjesů a rybích salátů – jeho použití
Poznámka
Text a foto: Dalibor Marounek