Rybářský rozcestník

Salát s matjesy a nakládanými hříbky

Recept z ruské kuchyně na pikantní salát s matjesy a hříbky, ke kterému se hodí vychlazené pivo.

2 náročnost
15 minut
+ doba vaření brambor a vychlazení  
salát
  • 500 g vařených brambor
  • 250 g matjesů v oleji (nebo slanečků)
  • 200 g nakládaných hříbků
  • 4 ks menší sladkokyselé okurky
  • 2 ks červené cibule
  • 4 lžíce sladkokyselého nálevu z okurek
  • 2 lžíce oleje z matjesů
  • 1 lžíce nasekaného mladého kopru
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Den předem uvařené brambory, oloupeme, nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy.
    2. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, okurky a naložené hříbky bez láku.
    3. Nakonec přidáme proužky matjesů, ochutíme okurkovým lákem, olejem z matjesů, dochutíme solí pepřem, vše promícháme, salát necháme v lednici alespoň 1 hodinu vychladit a rozležet.
    4. Salát při podávání posypeme na talíři nasekaným koprem (můžeme ozdobit i kopečkem zakysané smetany) a podáváme s chlebem nebo pečivem.

    Doporučení

    Recept k článku: Polotovar na výrobu matjesů a rybích salátů – jeho použití

    Poznámka

    Text a foto: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….