Rybářský rozcestník

Pirožky s ouklejí

Takto připravené pirožky naplněné rybím masem a upečené v troubě skvěle chutnají jak k vínu, tak k dobře vychlazenému pivu.

2 náročnost
45 minut
  • 250 g rybího masa z ouklejí
  • citronová šťáva
  • zelné listy
  • pepř
  • sůl
  • Na těsto:
  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžíce rozpuštěného másla
  • kypřící prášek
  • voda
  • cukr
  • Příprava

    1. Moku smícháme s máslem, přidáme kypřící prášek a oslazenou vodu, vymícháme tuhé těsto (v 1 dcl vody rozmícháme 1 lžíci cukru), vodu přiléváme postupně, jen část, aby se nám povedlo vypracovat opravdu tuhé těsto
    2. Očištěné a vykuchané ryby pokrájíme na kousky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, opepříme
    3. Ukrojíme vždy kousek těsta, na dlani vytvarujeme placku, na ni položíme kousek ryby, zabalíme tak, aby vznikl podlouhlý pirožek, zpracujeme tak všechno těsto i připravené rybí maso
    4. Na plech rozprostřeme zelné listy, na ně vyskládáme pirožky, svrchu je navlhčíme vodou a dáme péci
    5. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova, pirožky podáváme jak teplé, tak i studené.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.