Rybářský rozcestník

Uzený kapr sterilovaný II.

Obrané maso z vyuzeného kapra zalité olejem a sterilované.

1 náročnost
140 minut
  • uzený kapr
  • zrnka černého pepře
  • zrnka nového koření
  • bobkové listy
  • kvalitní olej
  • cibule
  • zavařovací sklenice s uzávěrem
  • Příprava

    1. Uzeného kapra pečlivě obereme z kostí, čisté maso ukládáme do zavařovacích sklenic po vrstvách asi 3 cm vysokých
    2. Každou vrstvu zalijeme lžící oleje a do každé druhé vrstvy vložíme cca 3 ks zrnka pepře, 2 ks zrnka nového koření, menší bobkový list a plátky nakrájené cibule
    3. Povrch zalijeme olejem, uzavřeme a sterilujeme první den 1 hodinu a druhý den 45 minut vždy při teplotě 100 °C.

    Doporučení

    Obdobným způsobem můžeme připravit uzenou marénu, tolstolobika nebo jiné druhy ryb.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….