Rybářský rozcestník

Pečenáče z hrouzků, pstruhů, plotic

Rybí podkůvky obalené v ochucené hladké mouce, usmažené dozlatova a pak sterilované v pikantním nálevu.

3 náročnost
40 minut
+ 24 hodin odležení  
  • 800 g a více hrouzků, pstruhů nebo plotic
  • 8-10 lžic hladké mouky
  • pepř (koření na ryby)
  • sůl
  • Nálev na cca 5 sklenic:
  • 1,8 l vody
  • 0,5 l octa
  • 11 ks kuliček černého pepře
  • 4 ks kuličky nového koření
  • 4 ks bobkového listu
  • 1 lžička hořčičného semínka
  • 1,5 lžičky cukru
  • 5 lžiček soli
  • Příprava

    1. Ryby vyvrhneme a očistíme, kůži ponecháme, prosolíme a necháme 24 hodin proležet v chladu, pak je opláchneme, rozporcujeme na podkovy a obalíme v hladké mouce smíchané s kořením
    2. Nejlépe ve fritovacím hrnci obalené ryby smažíme do červena
    3. Takto upravené ryby můžeme ihned podávat nebo je vyskládáme do sklenic a zalijeme horkým nálevem, který nejdříve 24 hodin necháme stát, pak ho přecedíme a nakonec znovu uvedeme téměř do varu
    4. Sklenice důkladně uzavřeme víčkem a sterilujeme při teplotě 90 °C cca 20 minut.

    Doporučení

    Na pečenáče můžeme použít i lipana, candáta nebo štiku.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….