Rybářský rozcestník

Mořské plody s bazalkou

Na cibulovém základě podušené mořské plody, promíchané s pikantní tomatovou omáčkou, servírované jako svačinový salát.

1 náročnost
25 minut
+ doba vychlazení  
Mořské plody s bazalkou
  • 500 g mořských plodů
  • 2 ks cibule
  • 1 lžíce másla
  • sůl
  • Na omáčku:
  • 6 lžic kečupu
  • 2 lžíce octa
  • 2 lžičky posekané bazalky
  • 1 lžička chilli koření
  • 1 dcl olivového oleje
  • Příprava

    1. Na másle zprudka orestujeme na jemno pokrájenou cibuli
    2. Přidáme mořské plody, které osolíme a podusíme do měkka, pak pokrm odstavíme
    3. V mixéru rozmixujeme olej s kečupem, octem, bazalkou, prolisovaným česnekem a chilli kořením
    4. Opečené mořské plody dáme do misky, přelijeme připravenou omáčkou a necháme vychladit
    5. Vychladlý salát podáváme s pečivem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….