Grilované marinované špízy z tuňáka, paprik a rajčat.
1. Steaky z tuňáka omyjeme a nakrájíme na menší kousky
2. Omyté papriky rozkrojíme, vyjmeme jádra, nakrájíme na kousky přibližně velké jako tuňák a cherry rajčata omyjeme
3. Oloupanou cibuli rozmixujeme s nasekanými rozmarýnovými lístky, oloupanými stroužky česneku, solí a mletým pepřem, pak přilijeme olej a ještě jednou krátce promixujeme
4. Rajčata, nakrájené papriky i tuňáka vložíme do připravené marinády a necháme chladit 2 – 8 hodin, pak je vyjmeme z marinády a střídavě napichujeme na špíz (na každou porci jsou 2 malé špízy)
5. Tuňákové špízy grilujeme 3 – 6 minut po každé straně, záleží na tom, jestli chcete mít maso uvnitř růžové nebo propečené, pak podáváme s měsíčky citronu.
Do marinády i na špízy můžeme přidat i malé kloboučky žampionů nebo klínky červené cibule.