Rybářský rozcestník

Základní rybí vývar

Recept na základní vývar z odřezků z ryby (kapra, štiky, sumce, pstruha…), kořenové zeleniny, koření a vody. Polotovar vhodný k dalšímu využití. Příprava tohoto vývaru je velice jednoduchá. Takto připravený vývar můžeme dále použít, nebo jej zamrazit.

2 náročnost
120 minut
  • 500 g odřezků z ryby (může být pstruh, kapr, štika, nebo mix)
  • 1,5 l vařící vody
  • 1 svazek petrželové natě
  • 2 ks petržele
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks veliká cibule
  • 1 ks celer
  • nové koření
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Mrkev, petržel, cibuli a celer oloupeme a rozkrojíme.
    2. Takto připravenou zeleninu dáme do hrnce, zalejeme vařící vodou, přidáme koření, petrželovou nať a odřezky z ryb.
    3. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme minimálně hodinu. Čím déle, tím lépe. Následně vývar přecedíme.
    4. Takto připravený vývar můžeme dále použít, nebo jej zamrazit.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….