Rybářský rozcestník

Nakládaný losos po švédsku

Lisované filety lososa ochucené cukrem, solí, koprem, pepřem a destilátem.

1 náročnost
5 minut
+ doba lisování a marinování  
  • 1,5-2 kg filetů z lososa
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • 3 lžíce soli
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 1 lžíce čirého alkoholu (vodky)
  • 1 ks svazku čerstvého kopru
  • Příprava

    1. Očištěné filety položíme kůží dolů na talíř, poprášíme je krupicovým cukrem, solí a pepřem, posypeme na jemno nasekaným koprem a zakápneme alkoholem
    2. Přikryjeme druhým talířem (dnem dolů) a zatížíme závažím, tak 0,5 kg těžkým, nebo konzervou a dáme vychladit
    3. Každých 12 až 24 hodin rybu rozbalíme a potřeme nahromaděnou šťávou
    4. Třetí den by mělo maso ztratit průzračný vzhled (zmatní), a to znamená, že je hotové, pak ho krájíme na tenké plátky a podáváme se skrojky citronu na tmavém chlebu.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….