Rybářský rozcestník

Lín na kmíně s cibulí

Čerstvě vykuchaní a ke kuchyňskému zpracování připravení líni, v mouce obalení, kmínem a solí ochucení, upečení v troubě na másle, nakonec zapečení pod cibulovou peřinkou.

2 náročnost
70 minut
  • 4 ks líni
  • 1 ks větší cibule
  • 100 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 2 lžíce vody
  • kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné líny polijeme vařící vodou a nožem je zbavíme šupin, pak je vykucháme, opereme, osolíme a okořeníme kmínem
    2. Takto připravené rybí maso obalíme v hladké mouce
    3. V pekáči rozpálíme máslo, vložíme na ně ryby a v troubě vyhřáté na 200 °C je pečeme dorůžova
    4. Dozlatova upečené líny poklademe tenkými kolečky cibule, polijeme šťávou z výpeku a dáme ještě na chvíli do trouby zapéci.

    Doporučení

    Takto upravený líny podáváme například s vařenými brambory a zeleninovým salátem.

    Nejčtenější články

    Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

    Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.

    Pozvánka na 24hodinový závod na Záhorské

    Místní organizace Kladruby zve na 24hodinový závod na nádrži Záhorská, který se koná 9.-10. 8. 2024. Bližší informace naleznete v přiložených propozicích….

    Jak jsem (ne)zabíjel komáry

    Kdo mě zná ví, že jsem vášnivý karavanista a již několik let propaguji karavan fishing. Mám rád pohodlíčko a jak stárnu, bivak pro mě prostě už není. V karavanu mám teploučko, pohodlí, skvělou vyvařovnu… ale o ježdění k vodě s karavanem tento článek není, tedy ne přímo, protože historka, co vám dnes chci vyprávět, se mě stala právě na jedné loňské výpravě k vodě v mém bydlíku.