Rybářský rozcestník

Lín na kmíně s cibulí

Čerstvě vykuchaní a ke kuchyňskému zpracování připravení líni, v mouce obalení, kmínem a solí ochucení, upečení v troubě na másle, nakonec zapečení pod cibulovou peřinkou.

2 náročnost
70 minut
  • 4 ks líni
  • 1 ks větší cibule
  • 100 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 2 lžíce vody
  • kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné líny polijeme vařící vodou a nožem je zbavíme šupin, pak je vykucháme, opereme, osolíme a okořeníme kmínem
    2. Takto připravené rybí maso obalíme v hladké mouce
    3. V pekáči rozpálíme máslo, vložíme na ně ryby a v troubě vyhřáté na 200 °C je pečeme dorůžova
    4. Dozlatova upečené líny poklademe tenkými kolečky cibule, polijeme šťávou z výpeku a dáme ještě na chvíli do trouby zapéci.

    Doporučení

    Takto upravený líny podáváme například s vařenými brambory a zeleninovým salátem.

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    Do řek tečou z čističek i antidepresiva, ryby jsou méně ostražité a neskrývají se před predátory

    Výzkum ukázal, že kvůli chemikáliím v tocích jsou ryby méně aktivní, což může vést k tomu, že se neukryjí před predátory. Vědci zkoumali populaci pstruha obecného v potoku na Prachaticku.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím