Rybářský rozcestník

Marinovaný losos

Naložený losos v soli a cukru s koprem, servírovaný za studena nakrájený na tenké plátky.

1 náročnost
25 minut
+ doba naložení 2-3 dny  
Marinovaný losos - na míse
  • 1 ks lososa
  • 4 lžíce a více soli
  • 2 lžíce a více cukru
  • 1 lžíce a více rozdrceného pepře
  • fólie na zabalení
  • koňak
  • kopr
  • Příprava

    1. Očištěné a nestažené filety z lososa pinzetou zbavíme zbývajících kostí a na vnitřní straně je důkladně potřeme směsí soli a cukru (v poměru 2:1), nesmí chybět ani dávka hrubého pepře
    2. Pak můžeme rybu pokapat koňakem a nakonec obložit koprem, nejlépe čerstvým
    3. Takto připravené filety položíme vnitřními stranami k sobě a pevně zabalíme do fólie, aby tekutina, která se později uvolní, nemohla vytékat mimo rybu
    4. Lososa zatížíme prkýnkem a závažím, uložíme na chladné místo, nejlépe do chladničky, a necháme 2 až 3 dny odležet
    5. Každých 12 hodin rybu otočíme
    6. Po vyjmutí z chladničky a setření větší části koření filety nakrájíme proti kůži na tenké plátky a můžeme podávat.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.