Rybářský rozcestník

Karas v marinádě

Osolené porce karase obalené ve směsi pálivé papriky a mouky, opečené na oleji, vychladlé marinované.

1 náročnost
30 minut
+ vychladnutí a 20 hodin marinování  
  • 800 g karase
  • 80 g oleje
  • hladká mouka
  • pálivá paprika
  • sůl
  • Na marinádu:
  • 200 ml vody
  • 60 ml bílého vína
  • 60 ml octa
  • 10 g cukru
  • 5 ks zrnek černého pepře
  • 2 ks zrnka nového koření
  • 2 ks hřebíčky
  • 1 ks bobkový list
  • 1 ks větší cibule
  • špetka mletého zázvoru
  • Příprava

    1. Očištěné, pod studenou vodou opláchnuté a papírovým ubrouskem osušené porce karasa osolíme
    2. Rybí maso dále obalíme ve směsi pálivé papriky a hladké mouky, opečeme v dobře rozpáleném oleji po obou stranách
    3. Opečené porce ryby necháme vychladnout a poté je přelijeme vlažnou marinádou, pokrm necháme asi 20 hodin v chladu proležet.

    Příprava marinády:
    Ve 200 ml vody svaříme ocet, víno, koření, kolečka oloupané cibule a cukr, marinádu necháme mírně vychladnout.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….