Rybářský rozcestník

Ucha

Tradiční ruská rybí polévka. Zmínky o vaření uchy najdeme už v psaných dokumentech z 11. století, tehdy se uchou nazýval masový i slepičí vývar, ale až od 15. století ucha znamená v Rusku pouze rybí polévku. Recept je z kapra, ale lze požít i jiné druhy ryby.

2 náročnost
60 minut
Ucha
  • hlavy, ocasy, jikry a mlíčí ze 2 kusů kaprů
  • 100 g rajského protlaku
  • 2 dl sladkokyselého nálevu z okurek
  • 4 ks kuličky celého pepře
  • 2 ks sladkokyselé okurky
  • 2 ks bobkové listy
  • 2 ks brambory
  • 1 ks petržele
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • 1 lžíce kopru
  • kousek celeru
  • voda
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Do mírně osolené vody dáme očištěné rybí hlavy, ocasy, jikry nebo mlíčí, přidáme bobkový list, celý pepř a vše povaříme doměkka
    2. Uvařené části ryb slijeme, vývar dáme stranou a obereme maso z hlav a ocasů
    3. Do rybího vývaru přidáme nakrájené brambory, cibuli a kořenovou zeleninu, vaříme doměkka
    4. Když brambory a zelenina změkne, přidáme rajský protlak, nakrájené okurky, přilijeme nálev z okurek a krátce vše povaříme
    5. Nakonec do polévky přidáme rybí maso, jikry nebo mlíčí, 1 lžičku nasekaného kopru, dochutíme pepřem, solí a horkou polévku podáváme.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.