Polévka připravená z filátek lososa, zeleniny, sušených hub, zeleninového vývaru a dalších ingrediencí.
1. Filátka zbavíme kůže, omyjeme a osušíme, překrájíme na větší kousky
2. V hrnci, ve kterém budeme polévku vařit, rozpálíme olej + máslo, vhodíme lososové kousky a opékáme, dokud se nepřestane losůsek stydět a svoji barvu z růžové nezmění na téměř bílou
3. Přidáme suché houbičky a 3 minutky společně restujeme
4. Nakonec do základu přidáme zeleninu, pórek a zalijeme vývarem
5. Vaříme 15 až 20 minut, pokud zelenina a houby nezměknou, můžeme přidat ústřicovou nebo rybí omáčku, ale taky nemusíme, v tom případě doladíme solí a pepřem a hojně zasypeme pažitkou a petrželovou natí.
Autorka receptu i fotografie: Naďa Indruchová