Okořeněný vývar určený k vaření mořských korýšů.
1. Do hrnce dáme vodu, ocet, sůl, koření a vše vaříme asi 5 minut 2. Pak do vařícího vývaru vhodíme očištěné, připravené korýše a uvaříme je.
Ano, vyrábím si doma vlastní boilies, jiné koule nepoužívám (10.89%)
Ne, nevyrábím, raději si je koupím, věřím, že koupené jsou lepší (14.94%)
Ano, vyrábím, ale pravidelně si také nějaké kupuji (20.7%)
Ne, nevyrábím, je to moc pracné a nevím, zda bych to zvládnul (42.05%)
ostatní (11.63%)
Škeble vařené s cibulí, petrželkou a bobkovým listem s omáčkou.
Starý recept jihočeských baštýřek, které dobře věděli, jak rybu zpracovat nejlépe, aby dobře chutnala.
Fogoš, tedy candát zapečený, přelitý smetanovo-sýrovou omáčkou, obložený chřestem, posypaný osmaženou strohankou. Recept z maďarské kuchyně.
Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….
Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….