Rybářský rozcestník

Vývar se zeleninou k vaření korýšů

Vývar určený na přípravu zejména mořských korýšů. Tento vývar zjemní chuť vařeného korýšího masa.

1 náročnost
25 minut
  • 3 l vody
  • 1/16 l octa
  • 200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 150 g cibule
  • špetka tymiánu
  • špetka bazalky
  • sůl
  • Příprava

    1. Do hrnce nalijeme vodu, ocet, přidáme nakrájenou zeleninu, nakrájenou cibuli, sůl, koření a vše asi 20 minut vaříme
    2. Do prudce vařícího vývaru vhodíme očištěné korýše a uvaříme je.
    3. Dále postupujeme dle příslušných receptur.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím