Rybářský rozcestník

Vývar se zeleninou k vaření korýšů

Vývar určený na přípravu zejména mořských korýšů. Tento vývar zjemní chuť vařeného korýšího masa.

1 náročnost
25 minut
  • 3 l vody
  • 1/16 l octa
  • 200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 150 g cibule
  • špetka tymiánu
  • špetka bazalky
  • sůl
  • Příprava

    1. Do hrnce nalijeme vodu, ocet, přidáme nakrájenou zeleninu, nakrájenou cibuli, sůl, koření a vše asi 20 minut vaříme
    2. Do prudce vařícího vývaru vhodíme očištěné korýše a uvaříme je.
    3. Dále postupujeme dle příslušných receptur.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Method feeder krmítko – tlakové vrstvení krmení

    I když název zní trochu moc technicky a složitě, nejde o nic jiného, než o plnění method feeder krmítka ve dvou krocích, jedním, nebo například i dvěma druhy krmení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím