Rybářský rozcestník

Rybí kari v kokosovém mléku

Opečené kousky bílé ryby podušené v rybím vývaru a kokosovém mléce.

2 náročnost
55 minut
Rybí kari v kokosovém mléku
  • Rozpis na 4 porce:
  • 600 g filetů bílé ryby
  • 400 ml kokosového mléka
  • 200 ml rybího vývaru
  • 1 ks stroužek česneku
  • 1 ks cibule
  • 4 lžíce kari koření
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • čerstvý koriandr
  • mletý bílý pepř
  • chilli koření
  • sůl
  • šťáva z 1 ks limetky
  • Příprava

    1. Rybí maso důkladně očistíme, opláchneme, necháme důkladně okapat, pak filety nakrájíme na menší kostky
    2. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme na jemno, necháme zesklovatět na rozehřátém oleji
    3. Přidáme kostky masa, zasypeme je kari kořením, opatrně promícháme a krátce vše orestujeme
    4. Rybu osolíme a dochutíme bílým pepřem, podlijeme vývarem i kokosovým mlékem a přibližně 10 minut povaříme
    5. Po chvíli zakápneme pokrm sójovou omáčkou a čerstvě vymačkanou šťávou z limetky, dusíme doměkka
    6. Rybí kari nakonec dochutíme nasekaným čerstvým koriandrem a chilli kořením.

    Doporučení

    K rybímu kari servírujeme rýži nebo rýžové nudle.

    Nejčtenější články

    Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

    Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

    DIGITAL Smart Cradle – absolutní vítěz GRAND PRIX For Fishing 2023

    I letos měl rybářský veletrh For Fishing 2023 bohatý doprovodný program. Kromě jiného se také vystavovatelé mohli přihlásit s nějakým zajímavým výrobkem do soutěže GRAND PRIX For Fishing 2023. Jde o prestižní záležitost a tak není divu, že se letos soutěže zúčastnily i takové rybářské celebrity, jako Karel Nikl nebo Lukáč Krása. Ovšem hlavní cena letos skončila na Slovensku!

    Ryby v české kuchyni – 1. díl

    Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.