Rybářský rozcestník

Norská rybí polévka

Česká mlékárna Hollandia Karlovy Vary a juniorský (16-24 let) národní tým Asociace kuchařů a cukrářů připravil tento recept na rybí polévku z tresky, rybího nebo zeleninového vývaru, zeleniny… Kuchař: Martin Zábojník

2 náročnost
30 minut
Norská
  • 1,5 l zeleninového nebo rybího vývaru
  • 200 g tresky světlé (filet bez kůže)
  • 200 g brambor (loupané)
  • 200 g petržele (kořen)
  • 200 g mrkve
  • 150 g bílého jogurtu Hollandia
  • 150 g celeru (bulva)
  • 30 g másla
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 1 ks menší cibule
  • vinný ocet bílý
  • kopr
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Nejprve nakrájíme cibuli a kořenovou zeleninu na kostičky nebo nudličky a orestujeme na rozpuštěném másle.
    2. Na závěr restování přidáme vinný ocet a rybí filé překrojené na menší kusy.
    3. Podlijeme vývarem a vaříme, dokud zelenina nebude měkká a ryba se nezačne rozpadat.
    4. Na závěr přidáme uvařené a nakrájené brambory, jogurt, kopr, citronovou šťávu a podle potřeby zahustíme bramborovým škrobem.
    5. Dochutíme dle potřeby a chuti solí a pepřem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.