Rybí hmota:
600 g vykuchané tresky bez hlavy
120 g vařených brambor
40 g pšeničné housky
30 g cibule
30 g tuku
1 lžička krupice
mléko na namočení
muškátový oříšek
mletý zázvor
mletý pepř
vejce
sůl
Odvar:
200 g zeleniny
50 g cibule
páteř a kosti z ryby
bobkový list
nové koření
celý pepř
sůl
Na ozdobu:
2 ks vejce natvrdo
hlávkový salát s majonézou
Příprava
- Rybu očistíme a stáhneme kůži.
- Namočenou housku v mléce vymačkáme, brambory oškrábeme a uvaříme
- Nakrájenou cibuli osmahneme na tuku
- Maso semeleme s houskou a bramborami a cibulí a do hmoty zamícháme vejce, krupici a podle chuti okořeníme
- Uvaříme zeleninu s kořením a kostmi a vývar procedíme a osolíme
- Z hmoty utvoříme 10 kuliček, které klademe do vroucího vývaru a vaříme na mírném zdroji tepla
- Na zeleninový salát položíme majonézu, na ně položíme kuličky z ryby a polijeme zbytkem majonézy, každou porci přelijeme tuhnoucím rosolem a ozdobíme zeleninou.