Do 1 l vody vložíme porce tresky, přidáme nakrájenou mrkev, celer, cibuli, osolíme, přidáme bobkový list, hřebíček, celý pepř, na mírném ohni vaříme 30 minut
Vývar přecedíme, rybí maso dáme stranou
Na másle zpěníme mouku, za stálého míchání přilijeme postupně mléko a rybí vývar, necháme vařit asi 10 minut
Smetanu rozšleháme se žloutky, vlijeme do polévky, ochutíme muškátovým květem, pepřem solí
Na závěr vložíme do polévky kousky rybího masa a necháme prohřát
Hotovou polévku na talíři posypeme nasekanou petrželkou.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Boilies si můžeme v domácích podmínkách vyrobit již z hotových směsí, nebo si směs na koule můžeme sami připravit. Jedna z možností je pak na boilies směs použít hotovou krmítkovou směs. Hodně vám to ulehčí práci a krmítkové směsi mají tu výhodu, že mají již od výrobce namíchaný ideální poměr všech složek, co ryby milují.
Na pánvi připravená zeleninová směs, na tu položené v zapékací míse kostky nebo filety rybího filé, zapečené v troubě překryté druhou částí zeleninové směsi z pánve. Pokrm nakonec zapečený pokladený mozzarellou.
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….