Rybářský rozcestník

Marinovaní sledi

Recept na pikantní úpravu sleďů ze švédské kuchyně. Podobně lze upravit i vymáčené slanečky.

1 náročnost
40 minut
+ doba marinování, nejméně 24 hodin  
Marinovaní sledi
Marinovaní
  • 4 ks sledi
  • 2 ks cibule
  • 1 ks mrkev
  • 1 lžíce nasekaného kopru
  • Na nálev:
  • 2 dl vody
  • 1 dl vinného octa
  • 4 ks kuličky nového koření
  • 2 ks bobkové listy
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička hořčičného semínka
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • podle chuti sůl (při naložení slanečků se vynechává)
  • Příprava

    1. Sleďům odřízneme hlavy, ocasy, rozevřeme jako knihu, vyřízneme páteř, odstraníme kůstky na bokách, přepůlíme podélně, ryby nařežeme na 2 cm proužky
    2. Kousky ryb naskládáme do nádoby střídavě s kolečky mrkve, plátky cibule, nasekaným koprem
    3. Z uvedených surovin na nálev svaříme nálev
    4. Ryby zalijeme vychladlým nálevem, marinujeme 24 hodin.

    Doporučení

    Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….