Rybářský rozcestník

Sbirolino montáž

I když pomocí plováků sbirolino lze chytat i nedravé ryby, například amura na hladině, primárně je určený pro lov vláčením s lehkou výbavou. A proč ho použít? Umožňuje totiž i s lehkými nástrahami provádět daleké hody. Ovšem dá se využít i na kratší vzdálenosti při vláčení těsně nadednem, které je pokryté kameny a jinými překážkami, takže by jsme mohli častěji uváznout. Pak může plnit podobnou funkci, jako například tyrolské dřívko, ovšem bez čeření dna.

Sbirolino montáž
  1. Nepružný vlasec o síle 12-18 mm
  2. plovák sbirolino (zda potápivý, nebo jen mírně, nebo dokonce nepotápivý volíme podle toho, kde a co chceme vlastně chytnout!)
  3. korálek nebo stoper (slouží k ochraně splávku a očka karabinky)
  4. obratlík se zátěží tzv. zátěžový
  5. návazec dlouhý 80-130 cm, nejlépe fluorocarbon o síle 14-16 mm
  6. háček č.6 s vhodnou nástrahou nebo umělá vláčecí nástraha

Popis montáže

Na kmenový vlasec navlékneme sbirolino, pak stoper nebo korálek a uvážeme zátěžový obratlík, na druhé očko uvážeme návazec. Na konec návazce pak můžeme umístit obratlík s karabinkou, nebo přímo umělou nástrahu, případně jen háček. Záleží na cílené rybě, kterou budete chtít chytnout.

Sbirulino (sbirolino) plovák

Stručný popis lovu

S touto montáží lovíme v našich podmínkách buď pstruhy, nebo například okouny. Způsob lovu je jednoduchý, jde o klasické vláčení, jen díky plováku dokážeme nahodit i tam, kde by jsme s lehkou výbavou a malou nástrahou normálně nedokázali nahodit. V tom je kouzlo celé této sestavy.

Nejčtenější články

Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….