Rybářský rozcestník

Salát z karasů s Kunovjankou

Karas má chuťově výborné maso, větší kusy přes 30 cm jsou na saláty vhodné, filety se však musí ale několik dnů naložit. Podobně jde připravit i salát z větších cejnů.

2 náročnost
100 minut
+ doba marinování 3 dny  
salát
  • 700 g filetů z karasů
  • 300 g Kunovjanky (sterilovaná zelenina)
  • 200 g majonézy
  • 100 g zeleného hrášku (sterilovaný, mražený)
  • 2 ks cibule
  • pepř
  • sůl
  • Na naložení:
  • ocet
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchané karasy zbavíme hlav, ocasů, ploutví a podélně rozřízneme, nakrájíme na 2 cm proužky, opláchneme, osušíme
    2. Pruhy masa narovnáme do misky a zasypeme solí, aby bylo maso zakryto, uložíme na 24 hodin do lednice
    3. Po 24 hodinách opláchneme a zalijeme čistým octem, maso musí být opět ponořeno, marinujeme 72 hodin (3 dny)
    4. Maso vyjmeme z octa, propláchneme, stáhneme kůže, odstraníme (dobře jdou vytrhnout, když u páteře nařízneme) dlouhé žeberní kosti, s kouskem páteře, nakrájíme na kostičky
    5. Kunovjanku slijeme z nálevu, necháme okapat v sítku, cibuli nakrájíme na kostičky
    6. Rybí maso promícháme s Kunovjankou, cibulí, přidáme hrášek, majonézu, ochutíme, pepřem, solí necháme rozležet.

    Doporučení

    Podáváme s pečivem a chlazeným pivem.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….