Polévka vodňanských rybářů. Tak se vařila již v minulém století. Kdo má rád rybí polévky, rozhodně by měl vyzkoušet i tento recept!
2 náročnost
40 minut
Vodňanský rybí bujón
1,5 l vody
1 kg rybích hlav a odřezků
10 ks kuliček celého pepře
2 ks stroužky česneku
2 ks vejce
1 ks kousek celeru
1 ks mrkev
1 ks cibule
polévkové koření
petrželka
pepř
sůl
Rybí hlavy zbavené žáber spolu s odřezky vložíme do hrnce a zalijeme 1,5 l vody, přidáme mrkev, celer, cibuli, celý pepř a sůl, vaříme na mírném plameni 20 minut
Hotový vývar scedíme přes plátýnko, rybí maso, zeleninu odložíme stranou
Do čirého vývaru nastrouháme vychladlou mrkev, celer, z masa odstraníme kostičky, rovněž přidáme do vývaru, necháme chvíli prohřát
Nakonec přidáme utřený česnek, rozšlehaná vejce
Vývar dochutíme solí, pepřem, polévkovým kořením, posypeme petrželkou a horký podáváme s pečivem.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….