Rybářský rozcestník

Velké sousto z kukuřice pro větší kapry

Velké sousto vyselektuje drobnější ryby a tak záběr přijde jen od většího kusu. To docílíme použitím více kukuřic najednou napíchnutých na přívěs háčku s očkem uvázaného pomocí bezuzlového vázání …

Menší bílé ryby kukuřici milují stejně jako kapři. Pokud chceme cíleně lovit větší kusy, můžeme to zkusit i na kukuřice. Aby nám ji však drobné rybky nechaly bez povšimnutí, nastražíme větší sousto vytvořené z více kusů kukuřic.

Co vše potřebujeme …

A jak na to? U háčku s očkem navážeme delší vlasový přívěs ukončený očkem, asi nejvhodnější je tzv. bezuzlové vázání, na přívěs pak pomocí jehly navlékneme 7 až 8 ks kukuřice. Očko převlékneme přes špičku háčku a zajistíme gumičkou vhodného průměru. Návazec s háčkem a kukuřicí pak připneme do montáže a můžeme nahodit.

Červená kukuřice často zaujme právě větší kapry, naopak menší ryby si častěji vezmou žlutou kukuřici a tak i barva nástrahy může pomoci k selekci ryb podle velikosti.

Hotovo, háček s delším vlasovým přívěsem, ten je zajištěný na háčku vhodnou gumičkou …

Jak se váže háček s očkem a vlasovým přívěsem najdete zde: Bezuzlové vázání háčku s očkem s návazcem na boilies

Foto i text: Jiří Langer

Nejčtenější články

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….