Rybářský rozcestník

Kapr nakládaný ve sladkokyselém nálevu

Jeden ze skvělých receptů studené kuchyně na filety z karpa obalené v ochucené mouce, opečené na oleji a pak marinované v pikantním nálevu z octa, cukru, mrkve, koření …

2 náročnost
45 minut
+ doba naložení  
Kapr nakládaný ve sladkokyselém nálevu
Kapr
  • 600-800 g podkov z kapra
  • 1 lžíce červené mleté papriky
  • drcený kmín
  • olej
  • sůl
  • Na nálev:
  • 5 dl pitné vody
  • 1,5 dl octa
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1/2 lžíce soli
  • 4 ks kuličky nového koření
  • 4 ks celé pepře
  • 1 ks bobkový list
  • 1 ks kousek feferonky
  • 1 ks kousek celeru
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks cibule
  • 1/2 ks citrónu
  • špetka tymiánu
  • Příprava

    1. Podkovy kapra stáhneme z kůže, rozpůlíme na polovinu, odstraníme žeberní kosti, osolíme, okmínujeme
    2. Mouku promícháme s červenou paprikou, ve které obalíme proužky kapra, ty osmažíme na oleji, z obou stran, do zlatova, pek je necháme vychladnout
    3. Z uvedených surovin na nálev uvaříme nálev, vaříme, pokud mrkev a celer nezměkne zhruba 10-12 minut, necháme vychladnout
    4. Osmažené, prochladlé kousky rybího masa narovnáme do skleněné mísy a přelijeme nálevem, necháme v lednici 24 hodin marinovat
    5. Nakládaného kapra rozložíme na talířky, z nálevu odstraníme koření, přelijeme nálevem se zeleninou a podáváme s chlebem nebo pečivem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….