Jeden ze skvělých receptů studené kuchyně na filety z karpa obalené v ochucené mouce, opečené na oleji a pak marinované v pikantním nálevu z octa, cukru, mrkve, koření …
2 náročnost
45 minut
+ doba naložení
Kapr nakládaný ve sladkokyselém nálevu
600-800 g podkov z kapra
1 lžíce červené mleté papriky
drcený kmín
olej
sůl
Na nálev:
5 dl pitné vody
1,5 dl octa
1 lžíce cukru
1 lžíce nasekané petrželky
1/2 lžíce soli
4 ks kuličky nového koření
4 ks celé pepře
1 ks bobkový list
1 ks kousek feferonky
1 ks kousek celeru
1 ks mrkev
1 ks cibule
1/2 ks citrónu
špetka tymiánu
Příprava
Podkovy kapra stáhneme z kůže, rozpůlíme na polovinu, odstraníme žeberní kosti, osolíme, okmínujeme
Mouku promícháme s červenou paprikou, ve které obalíme proužky kapra, ty osmažíme na oleji, z obou stran, do zlatova, pek je necháme vychladnout
Z uvedených surovin na nálev uvaříme nálev, vaříme, pokud mrkev a celer nezměkne zhruba 10-12 minut, necháme vychladnout
Osmažené, prochladlé kousky rybího masa narovnáme do skleněné mísy a přelijeme nálevem, necháme v lednici 24 hodin marinovat
Nakládaného kapra rozložíme na talířky, z nálevu odstraníme koření, přelijeme nálevem se zeleninou a podáváme s chlebem nebo pečivem.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
V pikantní marinádě přes noc naložené filety z candáta, druhý den grilované v troubě pod grilem, servírované ozdobené kolečky citronu, například spolu s dušenou zeleninovou směsí a čerstvým pečivem.
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….