Rybářský rozcestník

Sumčí filetky smažené, obalené v ochucené mouce

Jednoduchý recept na filátka ze sumce obalená v ochucené mouce, pak usmažená v oleji dozlatova, servírovaná s čerstvým pečivem.

1 náročnost
30 minut
SumčíSumčíSumčí
  • 600-800 g filetů ze sumce
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička paprikové vegety
  • 1 lžička koření na ryby
  • 1/2 lžičky pepře
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Do mouky zamícháme paprikovou vegetu spolu s pepřem, česnekem a rybím kořením.
    2. Filetky sumce osolíme, obalíme v mouce
    3. Smažíme, v dobře rozehřátém oleji, z obou stran pěkně dozlatova.
    4. Podáváme teplé, spolu s čerstvým pečivem.

    Doporučení

    Skvělé je k takto usmaženým filetům ze sumce servírovat nějaký dip, například jogurtový, bylinkový, sýrový…

    Nejčtenější články

    Český tým vybojoval bronz na 28. Mistrovství Evropy v muškaření

    Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.

    Proč zkušení rybáři suší boilies?

    Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.

    Obal na pruty z džínů (riflí)

    Obal na pruty si můžete samozřejmě koupit. Ale nejen pro šetřílky tu máme tip na obal na pruty ušitý ze starých džínsů. A nemusí jít jenom o obal na pruty, stejně tak si do přešitých riflí můžete k vodě nosit podběrák, stojan, vidličky…