Jednoduchá rybí polévka z francouzské kuchyně, která zahřeje a také skvěle chutná!
2 náročnost
70 minut
Francouzský rybí vývar s knedlíčky
250 g kapřího masa
2 ks kapří hlavy a odřezky
2 ks stroužky česneku
10 ks zrnek celého pepře
1 ks petržel
1 ks pórek
1 ks mrkev
1 ks cibule
1 ks vejce
1 snítka petrželky
1 snítka libečku
2-2,5 l vody
nasekaná petrželka
citronová šťáva
muškátový květ
olivový olej
sůl
Příprava
Rybí hlavy, odřezky a rybí maso zalijeme vodou, přidáme celou mrkev, petržel, nakrájený pórek, snítky libečku, petrželky, a celý pepř, osolíme a vaříme na mírném plameni 1 hodinu
Vývar scedíme přes plátýnko, rybí maso dáme stranou, necháme vychladnout
Z masa odstraníme kosti, vidličkou rozmělníme, přidáme vejce strouhanku, ochutíme muškátovým květem, pepřem, solí, směs promícháme a z husté kaše uděláme kuličky, které vhazujeme do vroucího čirého vývaru, knedlíčky jsou uvařené po 5 minutách
Plody moře orestované s česnekem a rajčaty, zalité vínem, zakapané citronovou šťávou, dušené doměkka, smíchané s uvařenými špagetami, ochucené vegetou.
Na přípravu maďarské rybí směsi jsou vhodné ryby s malým množstvím svalových kůstek, tedy například sumec, kapr, nebo candát. My tentokrát použili filety z candáta.
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….