Rybářský rozcestník

Uzený pstruh

Recept z jižního Tyrolska na úpravu pstruhů uzením.

3 náročnost
40 minut
+ 24 hodin naložení v nálevu  
  • libovolný počet pstruhů duhových nebo potočních
  • kuličky černého pepře
  • jalovec
  • voda
  • kopr
  • sůl
  • Příprava

    1. Pstruzi potoční nebo duhoví se naloží na 24 hodin do slabého nálevu ze soli, pepře, jalovce a kopru
    2. Udí se horkým kouřem při teplotě od 150 do 180 °C asi 15–20 minut.

    Doporučení

    Jako příloha je vhodný křen se smetanou, toast s máslem a hlávkový salát.

    Poznámka

    Více o uzení ryb najdete v naší škole vaření: Udíme ryby.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.