Rybářský rozcestník

Kapr ve smetanové omáčce

Podkovy z kapra povařené v kořeněném octovém nálevu, servírované vykostěné, studené, přelité majonézovou omáčkou.

2 náročnost
40 minut
Kapr ve smetanové omáčce
  • 4 ks podkovy z kapra
  • 1 ks cibule
  • 1 ks celer
  • 4 lžíce bílého vína
  • 2 lžíce octa
  • 150 g smetany ke šlehání
  • 150 g majonézy
  • 50 g sterilovaného hrášku
  • 1 l vody
  • bobkový list
  • nové koření
  • petrželka
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Do 1 l vody přidáme ocet, sůl, bobkový list, nové koření, cibuli, mrkev, celer, necháme 10 minut vařit
    2. Potom vložíme podkovy kapra, zmírníme oheň a kapra povaříme 10 minut, déle ne aby se maso nerozvařilo
    3. Naběračkou podkovy vyndáme, vývar vaříme dále, než změkne mrkev a celer
    4. Z podkov stáhneme kůži, rozpůlíme na polovinu a opatrně odstraníme kosti, necháme vychladnout
    5. Z majonézy, smetany, nakrájené okurky, celeru, mrkve a hrášku uděláme omáčku, kterou ochutíme, pepřem a solí
    6. Vychladlé porce kapra narovnáme na talíře, přelijeme smetanovou omáčkou, ozdobíme petrželkou a podáváme s pečivem.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….