Z čerstvých ryb, vody a dalších surovin lze v kotlíku, nebo i klasickém hrnci připravit rychlou, přitom chutnou polévku. Zde je návod.
2 náročnost
50 minut
Jednoduchá rybí polévka z čerstvých ryb
500-600 g filetů rybího masa bez kůže
150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
1 ks velké cibule
1,5 l pitné vody
pepř
olej
sůl
petrželka na posypání
Příprava
Rybí maso nakrájíme na menší kostky, odstraníme co nejvíce kostí a kůstek, očištěnou zeleninu nastrouháme nebo nakrájíme na kostičky
Na troše oleje v kotlíku osmahneme cibuli spolu se zeleninou, přidáme maso z ryb, zamícháme, zalijeme vodou, osolíme a okořeníme pepřem, vaříme 15 minut doměkka (voda musí bublat, jinak to bude trvat trochu déle, ale pak hrozí, že se maso ryb rozpadne!)
Buď ihned podáváme, nebo polévku můžeme zahustit například instantní jíškou a zjemnit mlékem nebo smetanou.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….