Kapr nakrájený na podkovy, marinovaný v citronové a pomerančové šťávě, pečený v troubě na másle, podlitý citrusovou šťávou, potřený medem a pokladený mandlemi.
1. Očištěného kapra zbaveného hlavy a ploutví omyjeme, osušíme a nakrájíme napříč přes páteř na podkovy asi 3-4 cm široké
2. Porce masa osolíme, okořeníme pepřem a pokapeme částí citronové a pomerančové šťávy, promícháme s jemně nastrouhanou kůrou z citrusů, necháme v chladu tak 30 minut odležet
3. Porce kapra vyjmeme z marinády a vložíme do zapékací misky nebo pekáčku vymazaného máslem
4. V troubě vyhřáté na 200 °C zprudka zapečeme, pak trouby ztlumíme na 180 °C, rybu potřeme medem, hojně posypeme mandlemi, podlijeme zbytkem citrusové šťávy z pomeranče i citrónu a pečeme ještě dalších 10-15 minut
5. Hotový pokrm necháme 5 minut rozležet, pak porce přendáme na nahřáté talíře a servírujeme.
Takto upraveného kapra podáváme s bramborovou kaší či vařenými bramborami.