Rybářský rozcestník

Mořský jazyk na bílém víně

Pečené závitky z mořského jazyka, zapečené pod grilem.

3 náročnost
45 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 8 ks plátků z mořského jazyka
  • 60 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • 2 dl bílého vína
  • 1 dl smetany
  • strouhanka
  • mletý pepř
  • estragon
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí plátky stočíme do závitků a vložíme do vymaštěné ohnivzdorné mísy
    2. Osolíme je, opepříme, zalijeme vínem, posypeme estragonem a pod pokličkou pečeme 15 minut v mírně vyhřáté troubě (170 °C)
    3. Z části másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a vínem z pečené ryby a vaříme, až omáčka přiměřeně zhoustne
    4. Nalijeme ji na rybu, posypeme estragonem a jemnou strouhankou, poklademe vločkami másla a dopečeme pod grilem.

    Doporučení

    Příloha: Vařená rýže.

    Poznámka

    Recept na jíšku viz: Jíška .

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….