Rybářský rozcestník

Zapečené filé se zeleninou

Pečené filé obalené v anglické slanině se zeleninovou přílohou.

2 náročnost
40 minut
Zapečené filé se zeleninou
  • 800 g filé v kostkách
  • 400 g mražené zeleniny
  • 8 ks plátků anglické slaniny
  • koření na ryby
  • vegeta
  • máslo
  • olej
  • plátky citrónu na zdobení
  • Příprava

    1. Filé i zeleninu necháme povolit
    2. Pekáč vymažeme olejem (tukem)
    3. Filé z obou stran okořeníme, osolíme vegetou a jednotlivé kousky zabalíme do plátku anglické slaniny
    4. Zabalené rybí kousky vyskládáme doprostřed pekáče a kolem vysypeme zeleninu, kterou dochutíme vegetou
    5. Nakrájíme tenké plátky másla a ty pak poklademe na zeleninu
    6. Do předem vyhřáté trouby na 240 °C položíme zaklopený pekáč a pečeme cca 20 minut
    7. Po té pekáč odklopíme a dalších deset minut pečeme tak, aby se nám pokrm krásně zabarvil a dopekl
    8. Servírujeme dva kousky zapečeného filé s několika lžícemi zeleniny, zdobíme plátky citrónu.

    Doporučení

    Mraženou zeleninu můžeme nahradit čerstvou, nejlépe se hodí mrkev, celer, petržel, hrášek, růžičková kapusta, květák či brokolice. Čerstvou zeleninu raději chvíli převaříme, než ji použijeme v tomto receptu.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!