Zůstane-li nám po uzení pár kousků sumce, udělejte si chutnou pomazánku. Sumec má tu výhodu, že nemá svalové kůstky a tak nemusíme kostičky z masa vybírat, třeba jako u cejna.
1 náročnost
15 minut
Pomazánka z uzeného sumce
500 g uzeného sumce
4 lžíce majonézy
4 lžíce kapary
2 lžíce ostré hořčice
2 ks červené cibule
pepř
sůl
na ozdobu kolečka feferonek
Příprava
Z vyuzeného sumce odstraníme kůži a tuk
Maso v misce rozmělníme vidličkou
Přidáme nakrájenou cibuli, nasekané kapary, majonézu, ostrou hořčici, vše promícháme a podle chuti dochutíme pepřem a solí
Mažeme na krajíčky chleba, ozdobíme kolečky feferonek a zapíjíme chlazeným pivem.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….